Followers

Saturday, July 30, 2011

Kanak-Kanak Berumur 4 Tahun Yang Menghidap Kanser Payudara

Inilah Kanak-Kanak Berumur 4 Tahun Yang Menghidap Kanser Payudara

Aleisha Hunter

kesian budak ni

Aleisha Hunter, seorang kanak-kanak berusia 4 tahun adalah seorang kanak-kanak yang termuda disahkan menghidap kanser payudara. Aleisha yang berasal dari Toronto, Canada itu terpaksa menjalani pembedahan mastectomy iaitu pembedahan untuk membuang payudaranya.

Walaubagaimanapun, pembedahan itu telah berjaya menghalang kanser itu dan kini Aleisha dilaporkan sihat walafiat.

Ibunya, Melanie Hunter berkata beliau terkejut kerana terasa benjolan (lump) di dada anaknya itu ketika sedang mengeringkan Aleisha selepas mandi. Kejadian itu berlaku pada tahun 2008 ketika Aleisha berusia 2 tahun!

Benjolan sebesar kacang hijau itu pada mulanya disangkakan penyakit kulit yang biasa, namun Melanie terkilan apabila diberitahu keadaan sebenar anaknya. Aleisha kemudiannya dihantar untuk pembedahan mastectomy dan pemeriksaan lanjutan mendapati kanser itu tidak lagi merebak.

Beliau kemudiannya dibenarkan pulang selepas 3 hari. Pakar bedah, Dr Nancy Down berkata beliau tidak pernah berjumpa pesakit yang begitu muda untuk menghidap kanser payudara sepanjang 25 tahun kariernya.

Sumber Sekamar Rindu.


2 comments:

Anonymous said...

pagerank tool seo keywords backlink service forum backlinks

Anonymous said...

cancer-b17.blogspot.com try this web-site Toko atau merchant " mengendap " semua dengan kredit resmi mereka dan penjualan kartu debit dengan mengirimkan mereka ke prosesor kartu mereka